Deelfiets Amstelveen

In Amstelveen zijn twee deelfiets aanbieders actief: Flickbike en OV-Fiets.

OV-Fiets

  • 3,85 per dag
  • Heel Nederland (OV knooppunten)

Flickbike

  • 1 per half uur
  • Amstelveen

Veelgestelde vragen deelfiets Amstelveen

Een fiets zonder vaste eigenaar. Deelfietsen zijn niet nieuw, zo was er het witte fietsenplan. De laatste jaren is het deelfiets concept sterk in opmars door de stijgende populariteit van de deeleconomie. Een van de bekendste deelfiets concepten is de OV-fiets (NS), maar de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe partijen op de markt gekomen die een deelfiets aanbieden.

Je kunt je deelfiets in principe overal parkeren in Utrecht, volgens dezelfde regels voor normale fietsen.

Gebruiksgemak: De meeste deelfietsen kun je met een smartphone ontgrendelen. En als je op je bestemming bent, zet je de fiets weer op slot en beëindig je de huurperiode. 

Efficiëntie: De deelfiets kan er ook aan bijdragen om stilstaande fietsen tegen te gaan. Stilstaande fietsen in de openbare ruimte kost geld. De parkeercapaciteit wordt op dit moment nog niet goed gebruikt vanwege o.a. weesfietsen. De deelfiets kan er voor zorgen dat er minder fietsen zijn en ze vaker worden gebruikt. 

Sinds mei 2018 zijn Connexxion, Flickbike, de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer en Vervoerregio Amsterdam gestart met proef met deelfietsen. Er zijn deelfietsen geplaatst bij acht belangrijke OV-haltes in Amstelveen en 1 in Aalsmeer.