Fietsabonnement populair onder studenten

Swapfiets amsterdam

Sinds 2017 zijn fietsen van onder andere Swapfiets, Instabike, Easyfiets niet uit het straatbeeld van de grote studentensteden weg te denken. De fiets lijkt uitermate populair onder studenten, maar waarom eigenlijk?

In de fietsenrekken rond de UvA en de VU Amsterdam zijn aardig wat blauwe banden van Swapfiets te spotten. Maar dezelfde hoeveelheden kom je ook tegen in andere studentensteden zoals Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Delft en Groningen. Swapfiets, Instabike, Easyfiets en VanMoof bieden abonnementsfietsen aan voor een vast bedrag per maand. De abonnementen voor deze stadsfietsen zijn maandelijks opzegbaar. 

Er zijn meerdere verklaringen waarom juist studenten de abonnementsfietsen hebben omarmd. Studenten fietsen veel en wonen vaak in de stad. In de stad worden relatief gezien meer fietsen gestolen. Ook schade aan de fiets komt in de stad vaker voor. De student van nu geen zin heeft om zijn band te plakken. De aanbieders van de fietsabonnementen spelen hier op en komen zelfs soms ter plekke om je band te plakken of om je fiets om te ruilen. Daarnaast is de huidige generatie student gewend om meerdere maandelijkse abonnementen af te sluiten voor services, zoals Netflix en Spotify. 

We kunnen stellen dat de student gewoon een fiets wilt hebben zonder gedoe. De fietsabonnement aanbieders spelen hier in met de juiste service op in en dat mag wat kosten. 

Meer blogs

Fietsabonnement kiezen

Welk fietsabonnement past het best bij jou? Kom erachter door het overzicht van Fietschecker of doe de fietsabonnement keuzehulp!